Djur för barn

rabbit-361666_640De flesta har haft ett djur som barn. Det kan vara allt från fiskar till hästar. Ett djur ger barnen en känsla av ansvar och ömhet. Det är deras jobb att hålla ett annat liv levande och forskare menar att barn som växt upp med djur oftare visar mer medkänsla än andra barn. Som förälder kan det vara svårt att veta vilket djur barnet ska få ta hand om. En häst är ett stort ansvar som även föräldrar måste hjälpa till att ta hand om. Fiskar kan verka tråkiga då allt man kan göra är att titta och mata. Så vilka djur ska man köpa till sitt barn som önskar sig ett djur i present? Följ listan nedan.

Hamster
En hamster är lätt att se efter och kan trots sin storlek ha en stor personlighet. När man köper en hamster brukar man få välja mellan en lite äldre tam hamster eller en ung hamster som man får göra tam själv. Att tämja en hamster är inte som att tämja ett lejon. Det räcker med att mata ur handen, klappa den på ryggen medan den äter – så långsamt blir den sedan tam. Vissa hamstrar blir så tama att de aldrig biter sin ägare, medan andra hamstrar, trots att de är tama, kan ha en lite aggressivare attityd. De är snälla djur i det stora hela och är ett perfekt första husdjur. Dock försvinner de lätt om man släpper de lösa på golvet.

Kanin
En kanin är ungefär lika lättskött som en hamster – speciellt om man har en utomhuskanin. Allt man behöver bry sig om då på sin höjd är klor, mat, städning av bur och att den står bra beroende på väder. Kaniner kan man dessutom använda för att göra trick med – vilket är mer än vad man kan göra med en hamster. Dessutom är de större och svårare att tappa bort om man har de gå lösa – dock är de riktigt snabba.

Sköldpadda
Är barnet allergiskt mot päls så kan en sköldpadda vara ett roligt tillskott till familjen. Det finns olika typer och storlekar av sköldpaddor. Det finns riktigt små, och de som är lite större. Sköldpaddor bor i akvarium som är hälften vatten, hälften land. De kan bitas men om de är vana vid människor gör de det sällan. Sköldpaddor kan man även ta ut och bada med i vanligt vatten, ha dock koll på dem för de är mycket snabbare i vatten än på land.