Ge ditt djur rätt motion

Att röra på sig är lika viktigt för oss människor som för våra djur. Detta gäller i stort sätt alla djur och inte bara hundar. Även små djur som hamstrar och kaniner behöver med jämna mellanrum få komma ut ur sina burar och springa runt i rummet en stund. Här får de ett betydligt större område att röra sig på, vilket låter dem hoppa och springa av sig ordentligt. Mindre djur som hamstrar kan även de släppas ut, men aktiveras också bra av hjul och rör i själva buren.

Hunden är nog det djur de flesta kommer att tänka på när man talar om djur som behöver motion. Hur mycket en hund egentligen behöver skiljer sig åt mellan olika raser, där mindre hundar inte är i lika stora behov av dagliga långpromenader på flera timmar som stora hundar. Förutom vanliga promenader kan man aktivera sin kompis på flera olika sätt, såsom att kasta boll i trädgården eller inomhus.

Även för oss människor finns det redskap som han hjälpa oss att röra på kroppen utan att behöva lämna hemmet. Idag säljer många webbutiker träningsredskap av olika slag så att du till exempel kan träna med en crosstrainer, ett löpband eller med vikter utan att behöva besöka gymmet. Att köpa dessa träningsredskap kan kännas som en onödig och dyr utgift, men i längden tjänar du på detta då du inte behöver lägga ut pengar på gymkort ock liknande kostnader.

No comments yet.

Kommentera