Resa med djur

Att ta mes sig sitt husdjur när man resen är för många en dröm. Dock kan detta ibland vara lite knepigt. Jag minns själv när jag var liten och vi reste med familjen till Tyskland och vår lilla hund Hugo skulle följa med. Inför resan var han tvungen att genomföra ett flertal olika läkarundersökningar, samt äta tabletter för att han inte skulle ta med sig några sjukdomar in i landet. Utöver detta fick ha precis som oss andra ett eget pass med ett fotografi vilket vi som barn tyckte var jätteroligt. Innan vi skulle åka hem fick vi sedan göra ett besök hos en veterinär där liknande tabletter som han åt innan resan skulle skrivas ut. Dessutom skulle veterinären göra en anteckning i Hugos pass som verifierade att han varit i landet och att allt såg rätt ut.

Utöver själva resandet så kan boendet på resan vara lite svårt ibland med djur. Vissa hotell har strikta förbjud mot djur, då främst för allergirisken. Men bör man bara lite efterforskning så är det inga problem att hitta bra hotell som tillåter dina husdjur att bo med dig i rummet. Som tur är behövde vi inte tänka på sådant under vår resa då vi bodde hos släktingar. Ska du resa runt i Sverige så finns det ett flertal hotell som kan ta emot resenärer med djur, bara man hör av sig i förhand om detta. Best Western Plus Grand Hotel i Halmstad är ett sådant hotell. På Grandhotel.nu kan du läsa mer om vad detta hotell har att erbjuda till dig som antingen reser med eller utan djur.

No comments yet.

Kommentera